Vicente del Bosque: Spanyolország azt akarta, hogy Belgium barátságos legyen

A spanyol játékosok szívesen játszották barátságukat Belgrád ellen, és a biztonsági aggályok miatt csalódtak a törlés miatt. Vicente del Bosque, a spanyol edző azt mondta. Del Bosque szerint a játékosok “nyugodt és akart játszani “, de megértette a lemondás okait. Azt mondta, hogy a mérkőzésen senki sem tetszett neki, de nem tehetett semmit, mert “ez a biztonság kérdése”. Nagy várakozás volt a meccsre, amely a Fifa legmagasabb rangú csapata, Belgium ellen a védekező európai bajnokok.Mindkét fél a franciaországi jövő évi Európa-bajnokság címvédőinek Sportingbet kifizetés Skrill vszámít, és a játék adott volna a Del Bosque-nak és a belgiumi edzőnek, Marc Wilmotsnak a lehetőséget, hogy megnézze, hogyan értékelték a csapatok.

a játékot, de ez a biztonság kérdése “- mondta Del Bosque, mielőtt Spanyolország kedden Brüsszelből hazatért. “A játékosok nyugodtak voltak, játszani akartak, de minél hamarabb térünk vissza Madridba, annál jobb.” A belga kormány nem gondolta, hogy garantálja biztonságunkat és a rajongók biztonságát. Senki nem szereti ezt, mert itt vagyunk, hogy játsszunk egy játékot és szórakoztassuk a rajongókat. ”

Franciaország azonosította a belga embert a párizsi támadások életében, amely pénteken 129 embert ölt meg. Jelenlegi tartózkodási helye ismeretlen marad.A rendőrségi művelet hétfőn történt egy brüsszeli környéken, bár nem sikerült a támadásokkal kapcsolatos letartóztatásokat végrehajtani. A belügyminisztérium a veszélyeztetettség felvetése után javasolta a barátság megszüntetését a honlapján

“Nagyon sajnáljuk, hogy egy ilyen barátságos mérkőzést két motivált csapat között el kellett halasztani, és megértjük számos rajongó csalódását” – nyilatkozta a belga szövetség. “Mindazonáltal, figyelembe véve ezeket a kivételes körülményeket, nem Sportingbet Magyar tudtunk kockáztatni a játékosaink és a szurkolók biztonságát illetően.”

A spanyol futball tisztviselők nem azt állították, hogy közvetlen veszély társult volna a spanyol nemzeti csapat jelenlétéhez Belgiumban. “Nem volt gond a szállodában” – mondta Del Bosque. “A lehető leghamarabb, nyugodtan mentünk el.” Del Bosque hétfőn elutasította a barátsággal kapcsolatos biztonsági aggodalmakat, mondván, hogy nem fél.Marc Bartra, a spanyol védő azt mondta, hogy a játékosok nyugodtak és nem fognak Belgiumba menni, ha nem hiszik, hogy biztonságos lenne. Wilmots jelezte, hogy érezte, hogy helyes döntés született. “Az emberi élet többet ér, mint a labdarúgás. Tegnap este 11.30-kor értesültem arról, hogy nem fogunk játszani a játékot, és ma reggel mindenki tájékoztatást kapott.

“Több ezer meccset játszanak egész idő alatt, egy többé-kevésbé nem a különbség. ”

A belgiumi fogadás ma is a Ghentben megrendezésre kerülő Davis Kupa döntője Nagy-Britannia ellen.