Syv London maraton seire i 12 år i henhold til doping mistanke ‘

Skandalen i løpet av påstander om bloddoping i friidrett har spredd seg til London maraton, med påstander om at det har blitt vunnet sju ganger på 12 år av løpere med mistenkelig blod scores.Mo Farah krever hans anti-doping blodprøvedata til offentliggjøres Les mer

de siste funnene i Sunday Times basert på en stor lekkasje av narkotika datatester hevdes å kaste en skygge over nesten en tredjedel av vinnere i 24 London menns og kvinners raser mellom 2001 og 2012, og i andre verdens byens maraton.

arrangørene av London og Chicago maraton har fortalt avisen IAAF, og de nasjonale antidopingmyndigheter klarte ikke å fortelle dem at noen utøvere var konkurrerer med blod som dukket opp så tungt dopet som å true deres helse.

maraton verst rammet var Chicago, London, New York og Boston.I London ble syv førsteplasser, seks andre og sju tredjedeler tas av idrettsutøvere med blodprøver som anses som mistenkelige av eksperter som analyserte lekket databasen. Men ikke alle testene ble tatt på tidspunktet for maraton -. Noen dato til andre punkter i utøvernes karriere

I en uttalelse, sa London maraton sjef Nick Bitel regattaen var “svært bekymret ”om påstandene, og i et radiointervju han lagt mer direkte kritikk av IAAF, og sa:“. Hva denne historien egentlig dreier seg om er IAAF unnlatelse av å iverksette effektive tiltak

“Vi er skuffet. Vi gjør mer enn noen andre for å bekjempe doping i idretten vår.Vi var de første til å ringe for blodprøver og faktisk vi er fortsatt trolig den eneste hendelsen i verden som blodprøver alle våre utøvere,”sa han i en Radio Five Live-Sportsweek intervju.

Han insisterte på at, selv om arrangørene skulle betale “tusenvis av pounds” for utøveren testing, ble de ikke fortalte om resultatene av IAAF, og hadde vært uvitende om de mistenkelige data.

“den IAAF må gjøre . mer for å stoppe folk fra å starte Betsafe som har blodverdier som er utenfor normalområdet”

i en tidligere uttalelse, sa han:“Vi tror det er mennesker i vår sport som er juks og alle har en del å spille for å beskytte dem som ikke er det.Vi fortsetter å være i forkant av anti-doping tiltak for maratonløpere som vi er fast bestemt på å gjøre maraton en trygg havn fra doping, men vi kan ikke gjøre alt på egen hånd og er svært avhengige av IAAF.”

< p> “Vi er derfor svært opptatt av påstandene i Sunday Times i dag og vi skal diskutere konsekvensene av påstandene med IAAF.”

Idrettsutøvere Betsafe med mistenkelige blod score sies å ha samlet mer enn £ 3m i premiepenger for å vinne byen maraton.

de sakkyndige konkluderte med at noen av utøverne løp risikoen for slag eller hjerteinfarkt ved bruk av blodoverføringer eller utestengt rød-celle-boosting narkotika, som hadde effekten av å gjøre sitt blod så tett at de skulle ha søkt behandling på sykehus i stedet for å konkurrere.

lekket databasen inneholder mer enn 12.000 blodprøver, fra 5000 utøvere, inkludert mange velkjente navn.Testresultatene – som kan foreslå, men ikke bevise, ulovlig doping – ble analysert ved Michael Ashenden og Robin Parisotto, eksperter på doping, som konkluderte med at en tredjedel av alle medaljer i OL og VM utholdenhet hendelser ble vunnet av utøvere med mistenkelig blod Betsafe resultater.

Noen av de mest ekstreme resultater knyttet til den russiske Liliya Shobukhova, tre ganger vinner av Chicago maraton som også tok tittelen i London i 2010, og kom på andreplass i 2011, som sies å ha registrert ekstremt høye blod score over ni år, før friidrett myndighetene tok affære.På torsdag annonserte IAAF at alle hennes resultater siden 2009 hadde blitt annullert, og to års utestengelse pålagt i fjor forlenget med 14 måneder.

London Marathon arrangørene har truet med å ta rettslige skritt for å gjenopprette premiepenger hun vant.

På fredag ​​World Anti-Doping Agency (Wada) kunngjorde et presserende gransking av påstandene, som har ført utøvere inkludert britiske OL-gullvinner Mo Farah love å publisere sine egne blodtestdata for å bevise at de er rene. IAAF har avtalt å overlate sin fulle database til Wada, men har også skrevet til Sunday Times krevende at det ødelegger sin kopi.