All out: Bekjennelser av en tenårings cricket fan

På et tidspunkt – muligens av nysgjerrighet, men mer sannsynlig i et forsøk på å distrahere Mamma fra noe arbeid jeg burde ha gjort – jeg spurte henne hvorfor det var en boks i hjørnet av skjermen, og hvorfor to menn i Hvite var jogging opp og ned i den.

Fordi de prøver å score løp.

“Hva er løp?”

Vær de tingene som batsmen får når de går mellom de to hvite linjene. ”

” Like rounders? ”

” Ja. Men i stedet for å ha baser, har du wickets. ”

” Hva er en wicket? ”

Dette er spørsmålet om morder i en samtale med en cricketbegynner.Ordet wicket betyr tre forskjellige ting, og det er på dette stadiet, etter min erfaring, at de fleste som har spurt om reglene blir forvirret, overveldet og veldig fort lei av forklaringen som følger. Facebook Twitter Pinterest All out: Dejected medlemmer av England Cricket Team etter å ha blitt avvist av Vestindia for 46 i Port of Spain, Trinidad, mars 1994. Foto: Ben Radford / Getty Images

Jeg vet at, På det tidspunkt forstod jeg ikke hva moren min fortalte meg. Og likevel, i løpet av tre korte måneder, ble soverommet mitt dekket med avisuttak av cricketers som har kjennetegn og saker jeg kjente, så vel som min egen familie. I en alder av 14 installerte jeg dem som min husholdningsgud – Lares et Penates av mine tenåringsår – og jeg helte dyrket dem hengivent.Teenage-besettelsen er like mye et passasjer som et første kyss eller en flinke av blackheads. Teenage-besettelsen er like mye et passord som et første kyss eller en chinful av blackheads, og stammer fra den Samme hormonelle rush. Som ungdom er vi grunnlag for intense følelsesmessige vedlegg. De heldige vil følge en figur av moderne rebel chic – Bob Dylan, Kurt Cobain, Madonna – hvis kule vil stå tidstesten. Flertallet er herded sammen med sine jevnaldrende i en mainstream crush, den typen som Bet365 Skriv inn din senere vil utløse en varm pust av nostalgi i løpet av noen execrable juledag med John Cusack eller Bon Jovi.

Og så er det de av oss hvis Tidlige blomstrende lidenskaper forblir uforklarlige for alle, men de psykoanalytikeres elitist.En av vennene mine kunne ikke gå glipp av en kamp i World Wide Wrestling Federation, og ville komme inn i skole med oppdateringer om hva nytt emne av møbler Hulk Hogan hadde slått over Undertakerens hode den uken. En annen holdt omhyggelig en papputklipp av Elton John i soverommet hennes, som hun hadde bedt om fra den lokale HMV. Dette var rundt den tiden han registrerte duetter med RuPaul og Nik Kershaw.

Og selv disse obsessene ble ansett å være mindre bisarre enn mine. Det har vært øyeblikk i cricket historie når spillet har rystet sitt rykte som en av verdens mest kjedelige idretter – en jakten på menn med sokker-suspenders og latterlige snurre. 1990-årene var ikke en slik tid.De var en sportslig villmark utstrakt joylessly mellom 80-tallet heroics av hardtørkende, hardt slående Ian Botham, og hans etterlengtede arving, Andrew “Freddie” Flintoff. Facebook Twitter Pinterest Emma med sin søster på Melbourne Cricket Ground. Foto: Emma John

Det var ingenting sexy eller macho om Englands 90-tallslag. Det var populært av en blanding av skjøre talenter som sviktet under press, og forgettable no-ranks som forsvant fra siden så raskt som dømt besetningsmenn på USS Enterprise. Mine sportslige avguder var desperat feilaktige helter som den farlig raske, men ulykkelig unøyaktig bowler Devon Malcolm, og Phil Tufnell, kjent for å være ute av stand til å fange.De mistet flertallet av sine kamper, ble et ord for britisk fiasko og et lett alternativ for nasjonens hån da Graham Turniphead Taylors fotballspillere var mellom turneringer. Så de var ikke bare et ekstremt merkelig valg for Min heltedyrkelse, men en tåpelig. Ingen av mine kjærester kunne forstå min overgangskonvertering til en sport som var så aggressiv baneformet, så kraftig kjedelig. Fotballspillere ble betraktet som sosialt akseptable pin-ups, og David Beckhams Bet365 bonus og Vervekode utviklende frisyrer ville bli et spørsmål av stor betydning som tiåret hadde på seg.Men å sette opp plakater av cricketers var svært mockable; Det faktum at jeg selv gjorde dem, Pritt-sticking avispapir til ark av A3-farget kort med den raske omsorgen for en kidnapper som sendte løsepenger, var positivt skummel.

Da min GCSE-kurs gikk frem, gjorde det også min cricketing utdanning. Jeg kjøpte meg selv “lærebøker” – coachinghåndbøker, spillerens encyklopedier, turbøker skrevet før jeg ble født. Men sjeflæreren min var mamma. Cricket er ikke et spill du kan lære instinktivt; Ingenting om det er spesielt naturlig. Bare se på den merkelige måten du må holde på ballten: ingen barn, løfte et treverk for å slå en ball, velger å holde den på side og lede med albuen. En bowlers leveringsstrid, med sin lærte mekanikk, er helt i strid med de aksepterte lovene om menneskelig anatomi.Kompleksiteten i leg-før-wicket-avskedigelsen er så utviklet at min teenage-selv brukte så mye tid på å finne ut det som hun lærte å løse kvadratiske ligninger. Å sette opp plakater av cricketers var mockable – å gjøre dem selv fra avisuttak var positivt skumle. Det er derfor en sport som krever en spesiell introduksjonsform. Du kan ikke komme til cricket på egen hånd: det krever et forhold. Jeg har ennå ikke møtt en obsessiv som meg, hvis kjærlighet ikke ble stokket av en lærer, en venn eller et familiemedlem. Opp til dette tidspunktet i livet, hadde min far vært foreldre søsteren min og jeg var forbundet med lek, den som knuste rundt med Lego og tok oss med drageflyvning.Mamma var på forretningsreise i foreldre, sjekket opp på lekser og rapporterte kort, satte oppgaver, sørget for at kjøleskapet var fullt.

Hun syntes ofte seriøs og utmattet; Hennes tålmodighet var ikke bemerkelsesverdig, og da hun kom hjem fra advokatfirmaet hvor hun jobbet, ble hennes humør ofte frøkt. Sport på TV – enten det er Grandstand eller Ski Sunday – var hennes “alene tid”; Siden faren min fortalte å ikke ha interesse for å se på andre mennesker, hadde hun lenge pløyet den lenestolen alene. Nå plutselig, hennes teenagedatter pepperte handlingen med konstante spørsmål: hvorfor var den spilleren så søppel? Hvorfor var det andre laget så mye bedre? Når var England noensinne kommer til å bli bra? Langt fra å vise irritasjon ved de konstante avbruddene, syntes Mamma velkommen til dem.Facebook Twitter Pinterest Emma og hennes mamma på Lord’s. Foto: Emma John

For meg skjulte jeg min underlige nye lidenskap fra ingen.Bøkene og brevpapirene jeg bar mellom klasserom ble uunngåelig pusset med Panini-klistremerker av spillerne jeg beundret. (Jeg sliter fortsatt med å tro at Panini pleide å lage album for en sport så lite fulgt som county cricket, eller at vår kiosk bar klistremerkene.) Det infiltrerte til og med mine GCSE-oppdrag: Jeg insisterte på å skrive opp en del kurs på Trojanskrig som en sportsrapport, og da min engelsklærer ba oss om å skrive et essay med tittelen “Hva jeg håper å gjøre 10 år fra nå”, forsikret jeg selvsikkert at jeg ville bli med på Englands tur i Vestindia som en cricket korrespondent Og kapteinens nygifte kone.

Mine forsøk på å evangelisere cricket i klasserommet ble møtt med likegyldighet og hån.Dette var fortsatt et tiår før England Cricket Board skulle sende i Swat-lagene bevæpnet med Kwik Cricket-sett for å prøve å vokse spillet blant jenter; Det var ingen #thisgirlcan kampanje for å slå et slag mot likestilling i sport. Min nyfødte kjærlighet ble ikke sett på som en kraftig feministisk uttalelse, men bevis på at jeg var en irreversibel taper. Selv de populære jentene, hvis status hvilte helt på deres evne til å fange og kaste en netball, smalte øynene sine og uttalt de fryktede ordene: “Det er bare trist.” Men det var enda verre med guttene.

Etter å ha hatt en enkeltkursopplæring fra en alder av tre, hadde jeg ikke mange mannlige venner; Da jeg var 11 år, hadde det fryktelige sjokket med å dele skolebussreiser med innbyggerne i guttens etablering ved siden av, raskt avskåret dem.I morgen ropte gutta sine seksuelle drømmer natten før; På vei hjem de losset uansett frustrasjoner de hadde tampet ned i klassen. Baksiden av bussen stakk med sin Caligulan banter; Jeg satte meg opp foran i geekseter, desperat for ikke å høre. Cricketers virket ikke spesielt macho. De var pent dekket opp – du kunne ikke engang se en hårete skinne

Mine cricketers tilbød en annen type mann; I det minste gjorde min idealiserte versjon av dem. Jeg hadde alltid vært litt skremt av plakatene som andre jenter hadde på sine vegger – modellen kledd som en mekaniker med en provoserende perle av svette som løp ned i torso hans, popdemolen som lå i bakken – først på en sofa.Jeg kunne føle meg dypt forelsket i Kevin Costner i Bodyguard, men hvis han avslørte så mye som et brysthår, følte jeg meg forvirret, flau og dårt ubehagelig. I motsetning til de fleste andre idrettsutøvere syntes ikke cricketers Spesielt macho figurer. De var pent dekket opp – du kunne ikke engang se en hårete glans – og på banen var de pålagt å overholde en ganske innredningsstandard. Når en ung aggressor som Dominic Cork dukket opp, strutte og ropte, ble folk tutet. Spillerne jeg adored – Angus Fraser, Peter Martin – var pålitelige og hyggelige gutta, som ofte slår seg over dem.Selv Darren Gough, en av de mer karismatiske tegnene, var kjent som en husmorens favoritt: koselig, ikke sexy.

Jeg overbeviste meg selv, hvis ingen andre, at mine følelser ikke hadde noen smak av lyst. Dessverre visste de eneste gutta jeg visste å snakke med – hos den lokale ungdomsgruppen bedre, og utsatte meg for å være tålmodig å tømme om hvor mye jeg fant denne spilleren eller det. De lærte også nøyaktig hvor lite de måtte gjøre for å få meg opp: fortell meg hvor søt teamet mitt var, og se meg slå Puce og Splutter. Mens en jente som følger en fotballag, kan ha blitt gitt en motbydelig respekt (hvis hun hadde bevist henne bona fides ved å eie en skjorte, eller gå til noen spill), var en med bilder av cricketers på veggen hennes bare enkel agn.Dessverre lagret teamet meg kontinuerlig med nytt materiale: individuelle feil, kollektive sammenbrudd og ved en anledning en farlig “ball-tampering” -skandale som førte til at kapteinen gikk inn i skjulet i Lake District. Facebook Twitter Pinterest Stor appell: Angus Fraser, en av Emmas favorittspillere. Foto: Clive Mason / Allsport

Jeg lar meg provosere igjen og igjen: Jeg antar at jeg likte det rush av følelser, og følelsen av at jeg forsvarte lagets ære. Min naive entusiasme hadde vært en ideell startkarakteristikk for å støtte England, et lag som krevde en spesielt ugjennomtrengelig følelse av lojalitet.Men etter hvert som tiden gikk på, ble kraften i teenage mulishness kombinert med ungdoms idealisme, og jeg begynte å finne min identitet som kontrar, en forsvarer av tapt årsaker, en romantiker av dømte helter. Hvilken tenåring tror ikke at de er den eneste som føler dette dypt – at de står alene mot verden? Ingen forsto hva jeg elsket om cricket – unntatt min mor. Sommeren etter at jeg først falt for spillet, tok Mamma meg til en Lord’s Test mot Sør-Afrika. Hun hadde aldri vært i live-kamp før heller; Hun hadde ikke hatt noen å gå med. Nå brøt vi begge våre and i spillets historiske hjem.Ingen forsto hva jeg elsket om cricket – unntatt min mor

Når vi gikk fra røret, kom vi sammen med en strøm av mennesker med piknikbokser, alle vibrerende med den samme subsoniske spenningen på vei til bakken. Da publikum ble tykkere på turnstiles, snakket folk rundt om tilstanden til spillet. Jeg hadde aldri hørt så mange samtaler om cricket, og jeg ønsket å høre på hver og en av dem.

Gangstiene i Lord’s var smale og stramme å navigere: omgå alle instinktene til en 15 år gammel jente Hvem vil bli tatt på alvor, klamret jeg stramt til Moms hånd for frykt for å bli skilt.Stativene var flammende hvite; Greenen foran meg var primet og primped; Paviljongen så ut som et maleri på lokket av et kortbrød.

Sitter på stativene, så vi kampen unfurl foran oss, levende og døende med hver wicket. Vårt tidligere hemmelige språk for googlies og deksler og bybiter var her lingua franca, og vi lo og argumenterte med fremmede som satt ved siden av oss som med gamle venner. Vi gikk tilbake hvert år etter det; Herrens test ble vår felles pilgrimsreise, vår spesielle dag. Med hver kamp satte Mamma og jeg seg ved siden av plastoppsitene, og hilste på voksne yrker som å gjøre kryssord og drikke musserende vin. Jeg ble litt mindre hennes datter og mer hennes venn.Facebook Twitter Pinterest Emmas skolemappe, dekket i cricket klistremerker. Foto: Richard Saker for observatøren.

Min tenåringsfeil på cricket var å forme livet mitt på måter jeg aldri hadde forestilt meg. Det var ansvarlig for noen av mine nærmeste forhold, ikke fordi jeg fant venner som delte en lignende lidenskap – det gjorde jeg aldri – men fordi jeg valgte universitetet mitt på universitetet helt basert på hvor Englands kaptein hadde gått. Det bestemte meg også for karrieren min. Jeg hadde ingen bestemt yen til å være journalist, men jeg ønsket å tilbringe sommerferien som jobbet et sted jeg kunne holde opp med testkampene; Jeg fant meg selv et sted på et cricketmagasin, og etter det ble min mors forhåpninger om at jeg fulgte henne til lov ødelagt. Men ingen av dem sammenlignet med arven den forlot min mor og meg.Nylig feiret vi vårt 20 års jubileum for å gå til Herres sammen, men vi trenger ikke å være på bakken for å vite hvordan den andre føler når cricket er på. Vi har ikke engang vært i samme hus, eller i samme by. Jeg liker å vite at vi har de samme allierte, de samme følelsene. Jeg elsker hvordan hun i disse øyeblikkene forstår meg, og jeg forstår henne. Englands cricketers på 90-tallet kan være tapere i noen folks øyne. Ikke vår. ■

read more: http://xbookmakere.com/bet365/