Roberto Martínez priznaje Bet365 kako bi Tim Howard mogao ljeti napustiti Everton

Howard je postavljen da se prisjeti za Everton Premier League putovanje u Manchester City u srijedu propustili zadnje dvije utakmice zbog Martínezova politika odabira Joel Robles za FA kup i Capital One kup.

Robles je imao pobjeda protiv Citya u polufinalu Capital One kupa i Dagenham i Redbridge u FA kupu, dok je Howard primio ironične navijače od pristaša koji su Bet365 tražili rutinske prekrižbe tijekom poraza u ligu Leicester Cityja i Stoke Citya, reagirajući u oba slučaja. Martínez vjeruje kako su snažni nastupi 36-godišnjeg, kao što je pobjeda na Day Boxingu u Newcastle Unitedu, previdjeti i da je vratar zaslužan za više uvažavanje.Howardovo iskustvo za Evertonovom obranom koja je poremetila ozljeda ove sezone i njegov utjecaj na mlade igrače i dalje je bitno važan, kaže njegov menadžer. “Mislim da nije sarkastičan”, rekao je Martínez iz veterana Bet365 najbolja sportska kladionica nedavne razmjene s gomilom Goodison. “Brine za naš nogometni klub i ima nevjerojatnu vezu s njom. Pokušava komunicirati s obožavateljima sa svojim iskustvom. Tim nikada ne bi okrivio branitelja zbog svoje pogreške i to cijenim. Tim ima 350 nastupa u Premier ligi koja je rekord za Everton. On je dio našeg kluba i našeg značka.

“Imao je pogreške, ali imao je velike trenutke. Moramo biti više razumjeli da ćete ponekad to dobiti. Svakodnevni rad pokazuje mi snage, snage i pozitivnog učinka na mlade igrače.Mislim da smo jači tim s Timom Howardom u garderobi. ”

Menadžer Evertona, međutim, nije želio biti privučen na dugoročne planove Howarda kada bi njegov odnos s navijačima dolazio pod dodatne napore. Howard je pod ugovorom u Evertonu do 2018. godine, nakon što je dobio nagradu za četverogodišnje produženje u Martínezovoj prvoj sezoni u klubu. No, menadžer je priznao da postoji sumnja oko namjera čuvarice poslije Bet365 ovog ljeta. “To je nemoguće reći”, rekao je Martinez kad se pitao bi li Howard u sljedećoj sezoni u Evertonu. “Moramo ga uzeti igra po igrama i tjedan po tjedan. Želim da se Tim osjeća snažnije u svakoj igri. Gledajući ga na treningu, ne vidim znak slabosti ili ga nose ili umorni. Suprotno je. On je za izazov, za pomoć timu i za održavanje standarda.Siguran sam da će svako iskustvo utjecati na ono što želite učiniti ljeti.

“Ne smijemo izgledati tako daleko. Ovdje smo s pravim fokusom pobjede u srijedu. To je sve važno. Imamo nevjerojatnu ekipu, ovdje skupinu igrača s kojima sam uzbuđen, a veselim se što ćemo ih vidjeti i Tim Howard je veliki dio toga. Što god se dogodilo na kraju Bet365 sezone, ne možete ga pogoditi sada i bilo bi pogrešno pokušati to pogoditi. “